Van Nierop Banden is gespecialiseerd op het gebied van banden en wielen. Het is voor ons geen bijproduct, wat wel het geval is bij een autoreparatiebedrijf. Wij beschikken over jarenlange ervaring, kennis en de modernste machines en gereedschappen.

Bandreparatie

Banden worden bij ons middels een minicombi van binnenuit gerepareerd, i.p.v. de oude bekende ‘’prop’’, Dit is een soort parapluutje wat aan de binnenzijde van de band naar buiten wordt geplaatst. Een veilige manier van een bandreparatie is altijd vanaf de binnenzijde van de band t.o.v. de ‘’prop’’ die er van buiten ingedrukt wordt. Daarbij komt ook dat men niet kan zien wanneer de band te veel schade heeft opgelopen aan de binnenzijde wat vaak komt door te lang doorrijden met onderspanning.
Ook geldt dat er alleen gerepareerd mag worden in het loopvlak van de band en niet aan de zijkant. Dit verzwakt de band te veel wat kan leiden tot een klapband.

Vulkanisatie

Vulkaniseren is een reparatietechniek die toegepast wordt bij grote inrijdingen c.q. beschadigingen van banden. Hierbij wordt de inrijding uitgefreesd totdat er een komvormig gat ontstaat wat weer met warm rubber ( +/- 85 graden ) opgevuld wordt. Vervolgens wordt de reparatieplek onder druk gezet om bij een temperatuur van +/- 130 graden in enkele uren uit te vulkaniseren zodat daarna de buitenkant netjes bijgewerkt kan worden. In de band waar nu een zwakke plek is ontstaan wordt een speciale pleister gevulkaniseerd om de stevigheid weer aan te brengen.

Loopvlakcorrectie

Loopvlakcorrectie, ook wel trimmen genoemd, is een techniek die niet veel bandenbedrijven in huis hebben. Hierbij wordt een band/wiel combinatie die niet zuiver rond meer is door b.v. een hoogteslag of een remplek of door een onregelmatig afgesleten band weer zuiver rond gefreesd en daarna uitgebalanceerd zodat de auto weer rustig en zonder hinderlijke trillingen en afrolgeluiden rijdt, “want een kogel rolt nu eenmaal beter dan een ei “.

Velgreparatie en Poedercoaten van velgen

Kromme en beschadigde lichtmetalen wielen kunnen in veel gevallen bij ons gericht en gelast worden. Tevens kunnen wij uw gecorrodeerde of geroeste velgen laten stralen en poedercoaten in bijna elke gewenste kleur. Deze worden dan naar wens nog behandeld met een blanke lak zodat ze langer mooi blijven als een gespoten velg. Dit geldt in principe voor alle velgen, maakt niet uit hoe groot. Ook het vermaken, aanpassen en repareren van stalen velgen t.b.v. langzaam verkeer voeren we uit in eigen beheer.

Klein onderhoud en reparatie

Van Nierop Banden is ook het juiste adres voor klein onderhoud voor uw auto, caravan of aanhanger. Daarnaast zijn wij gecertificeerd in veiligheidskeuringen van toercaravans en aanhangwagens. Daar hoort uiteraard alle onderhoud en reparaties van de voertuigen bij incl. remmen en uitlaatservice, veren en schokdempers en alle soorten en maten accu’s.